Frequently Asked Questions

Got a question? Choose a category and get answers to the most common questions.

Duracell

VEILIGHEID

Show / hide

KAN IK OPLAADBARE BATTERIJEN VAN ANDERE MERKEN OPLADEN IN EEN DURACELL-LADER?

Ja, Duracell-laders laden ook AA- of AAA-NiMH-batterijen van andere merken op. Duracell kan echter geen garanties geven voor de kwaliteit, de veiligheid en de prestaties van andere batterijmerken. Wij raden u dus aan alleen oplaadbare Duracell-batterijen te gebruiken.
Show / hide

BEVATTEN DE BATTERIJEN KWIK?

Nee, alle soorten Duracell-batterijen zijn kwikvrij. We zijn er trots op dat wij in 1993 vrijwillig zijn gestopt met het gebruik van kwik in onze batterijen voor algemene doeleinden (AAA-, AA-, C-, D- en 9V-maten). Onze alkalinebatterijen bestaan voornamelijk uit de onedele metalen staal, zink en mangaan en vormen geen risico voor de gezondheid of het milieu als deze op de juiste manier worden gebruikt en verwijderd. Alle batterijen voor gehoorapparaten zijn kwikvrij sinds januari 2011, in lijn met The Mercury-Containing and Rechargeable Battery Act(wetgeving omtrent kwikhoudende en oplaadbare batterijen).
Show / hide

WAT MOET IK DOEN MET BATTERIJEN DIE GELEKT HEEFT IN EEN APPARAAT?

Hoewel de chemische stoffen in de meeste batterijen niet schadelijk zijn bij huidcontact, moet er net zo voorzichtig mee omgegaan worden als met andere chemicaliën. Neem altijd voorzorgsmaatregelen bij de omgang met lekkende batterijchemicaliën. De chemische stoffen van batterijen mogen niet in contact komen met de ogen of ingeslikt worden. Neem onmiddellijk contact op met een arts als dit toch zou gebeuren.
Show / hide

WAAR MOETEN DE + EN DE – KOMEN?

Volg nauwgezet de aanwijzingen op het apparaat met betrekking tot de correcte positionering van de batterijen, zodat de + (plus) en – (min) polen zich op de juiste plaats bevinden. LET OP! Sommige apparaten die drie of meer batterijen vereisen, kunnen ook behoorlijk functioneren als er één batterij verkeerd is geplaatst. Doorgaans zal de batterij echter hierdoor gaan lekken of scheuren, met mogelijke beschadiging van het apparaat tot gevolg.
Show / hide

Mag ik een batterij in brand steken?

NOOIT batterijen in brand steken of in een vuur gooien! Ze kunnen exploderen of openscheuren en een veiligheidsrisico vormen.
Show / hide

Er staan Chinese tekens op mijn batterijen. Wat wil dat zeggen?

De tekens geven aan dat de batterijen kwikvrij zijn.
Show / hide

Mijn kind speelt graag met batterijen. Mag dat?

Kinderen zouden niet met batterijen mogen spelen. Batterijen zijn bedoeld om apparaten van stroom te voorzien, niet om mee te spelen. Hoewel batterijen populaire, zeer gangbare producten zijn, mag men niet vergeten dat ze draagbare energie leveren door middel van krachtige chemische reacties. Batterijen mogen nooit ontmanteld of misbruikt worden, noch verkeerd of als speelgoed behandeld worden. Hoewel de chemische stoffen in de meeste batterijen niet schadelijk zijn bij huidcontact, moet er even voorzichtig mee omgegaan worden als met andere chemicaliën. Neem altijd voorzorgsmaatregelen bij de omgang met uitgelopen batterijen. De chemische stoffen van batterijen mogen niet in contact komen met de ogen of ingeslikt worden. Neem onmiddellijk contact op met een arts als dit toch zou gebeuren. Om de veiligheid te garanderen, moet er een verantwoordelijke volwassene toezien op het gebruik van batterijen door kinderen.
Show / hide

Mijn batterij is nat geworden en nu ligt er een witte poederige stof op. Wat moet ik doen?

In het weinig waarschijnlijke geval dat de batterij nat is of bedekt is met een witte poederige stof, mag u de batterij niet meer aan te raken dan strikt nodig om ze correct te verwijderen en af te danken. Blootgestelde lichaamsdelen en kleding onmiddellijk wassen met zeep en water. In geval van contact met de ogen, onmiddellijk de ogen uitspoelen met stromend water gedurende minstens 15 minuten en vervolgens onmiddellijk een arts raadplegen.
Show / hide

Is het normaal dat Duracell oplaadbare NiMH-batterijen warm worden tijdens het laden?

Ja, het is normaal dat zowel de batterijen als de lader warm worden tijdens het laden.
Show / hide

Mag ik een batterij uit elkaar halen?

Nee. Ontmantel geen batterijen. Als een batterij wordt opengemaakt, komen er componenten bloot te liggen, die schade, letsel of brand kunnen veroorzaken.
Show / hide

Er is een batterij warm geworden in mijn broekzak. Is dat normaal?

Nee, normaal gezien mogen batterijen niet warm worden wanneer ze niet in gebruik zijn. Op onze verpakkingen staat een waarschuwing dat men geen losse batterijen mag meenemen in een handtas of zak. Door contact met metalen voorwerpen kunnen de batterijen kortsluiten en gaan lekken of scheuren en lichamelijk letsel veroorzaken.
Show / hide

Moet ik het batterijvak reinigen?

Voor optimale prestaties moeten de contactvlakken van de batterijen en het batterijvak gereinigd worden telkens als u de batterijen vervangt, door deze schoon te wrijven met een schone gom of een schone doek.
Show / hide

Kan ik NiMH-batterijen van andere merken opladen met een NiMH-lader van Duracell?

Duracell-laders zullen ook AA- of AAA-NiMH-batterijen van andere merken opladen, maar Duracell kan geen garanties geven wat betreft de kwaliteit, de veiligheid en de prestaties van andere NiMH-batterijen. Wij raden aan alleen Duracell NiMH-batterijen op te laden met uw Duracell NiMH-lader.
Duracell Duracell

Contact us

Can't find an answer here? Write us a message and get an answer within 48 hours.

Contact us

Consumenten lijn:

Netherlands - 0800 265 8616