Frequently Asked Questions

Got a question? Choose a category and get answers to the most common questions.

Duracell

ALGEMEEN

Show / hide

Worden batterijen beïnvloed door de temperatuur?

Wij raden aan batterijen te bewaren bij kamertemperatuur in een droge omgeving. Extreme hitte of koude zullen het prestatievermogen van de batterij verminderen. Toestellen die batterijen bevatten, zet u beter niet op zeer warme plaatsen. Het is ook niet nodig of aanbevolen batterijen te koelen.
Show / hide

Is het normaal dat Duracell oplaadbare NiMH-batterijen warm worden tijdens het laden?

Ja, het is normaal dat zowel de batterijen als de lader warm worden tijdens het laden.
Show / hide

Hoe moet ik de batterijen weggooien?

Alle batterijen moeten worden gerecycled. Batterijen mogen niet worden weggegooid met het huishoudelijk afval, maar moeten naar een inzamelpunt worden gebracht.
Show / hide

Hoe kan ik de levensduur van mijn batterijen verlengen?

Uw batterijen zullen langer meegaan als u:
  • Radio’s en toestellen op batterijvoeding uitschakelt wanneer u ze niet gebruikt
  • De batterijen verwijdert uit apparaten die een tijdje niet gebruikt zullen worden
  • Uw batterijen bewaart op een droge plaats bij kamertemperatuur zonder dat de contacten elkaar raken.
Show / hide

Welk batterijtype moet ik gebruiken bij extreme temperaturen?

Voor optimale prestaties moeten de contactvlakken van de batterijen en het batterijvak gereinigd worden telkens als u de batterijen vervangt, door deze schoon te wrijven met een schone gom of een schone doek.
Show / hide

Kan ik NiMH-batterijen van andere merken opladen met een NiMH-lader van Duracell?

Duracell-laders zullen ook AA- of AAA-NiMH-batterijen van andere merken opladen, maar Duracell kan geen garanties geven wat betreft de kwaliteit, de veiligheid en de prestaties van andere NiMH-batterijen. Wij raden aan alleen Duracell NiMH-batterijen op te laden met uw Duracell NiMH-lader.
Show / hide

Waarom een oplaadbare nikkel-metaalhydridebatterij (NiMH) gebruiken?

Veel moderne apparaten, zoals digitale camera’s, verslinden energie, waardoor u uw batterijen vaker moet vervangen. Waarom zou dan niet kiezen voor Duracell NiMH-batterijen? Ze kunnen honderden keren opgeladen worden. De oplaadbare Duracell AA-batterij is uitermate geschikt voor digitale camera’s en andere apparaten die veel energie verbruiken. Er zijn ook kleinere AAA-batterijen verkrijgbaar, die passen in kleine elektronische apparaten, zoals MP3-spelers en draagbare spelcomputers. Oplaadbare NiMH-batterijen en laders van Duracell bieden u de vertrouwde Duracell-kwaliteit en -betrouwbaarheid in een gunstige energieoplossing met een lange levensduur.
Show / hide

Maakt het uit wat voor soort batterij ik in mijn apparaat gebruik?

Vervang de batterij of batterijen in uw apparatuur met het formaat en type batterijen dat door de fabrikant wordt gespecificeerd. Alkaline batterijen worden vaak aanbevolen voor de beste prestaties, omdat zinkkoolstofbatterijen een inferieure levensduur hebben en apparaten niet goed werken als er zinkkoolstofbatterijen worden gebruikt.
Show / hide

Kan elke batterij opgeladen worden?

Alleen batterijen die gekenmerkt zijn als “oplaadbaar”, kunnen opgeladen worden. Wanneer u een niet-oplaadbare batterij probeert op te laden, kan deze gaan scheuren of lekken, met mogelijk lichamelijk letsel tot gevolg.
Show / hide

Moet ik alle batterijen tegelijkertijd vervangen?

Wij raden inderdaad aan om alle batterijen in een apparaat tegelijkertijd te vervangen. Een gedeeltelijk gebruikte batterij zal energie vergen van een nieuwe batterij, waardoor het totale beschikbare batterijvermogen afneemt.
Show / hide

Mag ik nieuwe en oude batterijen door elkaar gebruiken?

Gebruik geen nieuwe en oude batterijen door elkaar. Hierdoor zullen de algehele prestaties verminderen en kunnen batterijen gaan lekken of scheuren. Wij raden aan om alle batterijen in een apparaat te vervangen.
Duracell Duracell

Contact us

Can't find an answer here? Write us a message and get an answer within 48 hours.

Contact us

Consumenten lijn:

Netherlands - 0800 265 8616