Frequently Asked Questions

Got a question? Choose a category and get answers to the most common questions.

Duracell

All Questions And Answers

Show / hide

WAT IS UW REACTIE OP DE RECENTE BATTERIJENVERGELIJKING DOOR ANDERE MERKEN?

Duracell is het #1-merk dat door de consument over de hele wereld wordt vertrouwd. De meting van de prestatie van een batterij is niet ééndimensionaal. De verschillende parameters die de prestatiegegevens beïnvloeden zijn: ontladingskenmerken, voltage, energiedichtheid, effect van ontladingsbelasting en temperatuur, alsmede de levensduur. Technische bulletins die gedetailleerde informatie over ieder batterijtype verstrekken, zijn beschikbaar in de technische bibliotheek. Het testen van onze ontwerpen in een laboratorium (volgens IEC-methodieken) in combinatie met studies over het dagelijks gebruik zorgen ervoor dat onze innovaties onze consumenten voortdurend blijven verrassen.
Show / hide

WAAR KAN IK DURACELL-PRODUCTEN KOPEN?

Hier op deze website. Op elke gedetailleerde productpagina kunt u de e-retailers vinden die het product in hun assortiment hebben en of het op voorraad is of niet. U kunt veel van onze producten ook in winkels bij u in de buurt vinden. Bijvoorbeeld bij drogisterijen, supermarkten, warenhuizen, bouwmarkten, kantoorwinkels etc.
Show / hide

HEEFT U WEDSTRIJDEN, AANBIEDINGEN OF SWEEPSTAKES?

Al onze promoties zijn live te zien op de promotiepagina van deze website. Kom regelmatig terug voor de updates!
Show / hide

HOE IS HET DURACELL-KONIJN ONTSTAAN?

Het begon in 1973 toen deze succesvolle reclame werd ontwikkeld om te promoten dat de alkalinebatterijen van Duracell langer meegaan dan de gewone, goedkope zinkkoolstofbatterijen. Er werd een klein, roze, pluizig konijn ontwikkeld dat,aangedreven door Duracell-batterijen, in staat was om alle anderen te verslaan in een reeks van kleurrijke uitdagingen.
Show / hide

IS HET KONIJN TE KOOP?

Helaas is het Duracell-konijn niet verkrijgbaar.
Show / hide

WANNEER MOET IK DE BATTERIJEN UIT MIJN APPARAAT VERWIJDEREN?

Batterijen dienen uit een apparaat te worden verwijderd als: het apparaat naar verwachting gedurende enkele maanden niet wordt gebruikt, batterijen versleten zijn (om mogelijke schade door batterijlekkage te voorkomen), het apparaat wordt gevoed door stroom (AC) van het lichtnet.
Show / hide

WAT MOET IK DOEN MET BATTERIJEN DIE UITGELOPEN ZIJN IN EEN APPARAAT?

Hoewel de chemische stoffen in de meeste batterijen niet schadelijk zijn bij huidcontact, moet er net zo voorzichtig mee omgegaan worden als met andere chemicaliën. Neem altijd voorzorgsmaatregelen bij de omgang met lekkende batterijchemicaliën. De chemische stoffen van batterijen mogen niet in contact komen met de ogen of ingeslikt worden. Neem onmiddellijk contact op met een arts als dit toch zou gebeuren.
Show / hide

WORDEN BATTERIJEN DOOR TEMPERATUUR BEINVLOED?

Wij raden aan om batterijen te bewaren bij kamertemperatuur in een droge omgeving. Extreme hitte of kou verminderen het prestatievermogen van de batterij. U kunt toestellen die batterijen bevatten beter niet op zeer warme plaatsen zetten. Het is ook niet nodig of aanbevolen om batterijen te koelen.
Show / hide

WAT VOOR EFFECT HEBBEN DURACELL-BATTERIJEN OP HET MILIEU?

In 1993 hebben we vrijwillig de kwik uit onze batterijen gehaald. “Onze alkalinebatterijen bestaan voornamelijk uit onedele metalen – staal, zink en mangaan – en vormen bij normaal gebruik en verwijdering geen risico’s voor de gezondheid of het milieu. Bovendien zijn we milieubewust door de clamshell-verpakkingen van PVC te vervangen door milieuvriendelijke vezelrijke kaarten en RPET-blisters (Recycled PET). Dit is een volledig duurzame verpakkingsoplossing en een van de beste PVC-alternatieven die momenteel verkrijgbaar is. Als ‘s werelds grootste fabrikant van high-performance alkalinebatterijen erkennen we onze verantwoordelijkheid om het milieu te beschermen. We hebben ons erop toegelegd om batterijen te ontwerpen, produceren en distribueren op een manier die de impact op het milieu minimaliseert. We nemen ook deel aan het Call2Recycle-programma om te zorgen voor een veilige en correcte recycling of verwijdering van batterijen.”
Show / hide

HOE MOET IK EEN BATTERIJLEK SCHOONMAKEN?

Volg deze schoonmaaktips, nadat een batterij is gaan lekken: zorg voor een goed geventileerde ruimte. Draag huishoudhandschoenen en een beschermbril. Gebruik een tandborstel of wattenstaafje en verwijder de gelekte batterijmaterialen van de elektrische contacten. Zorg ervoor dat het elektronische apparaat volledig droog is voordat u een nieuwe batterij uitprobeert. Om toekomstige problemen te voorkomen adviseren wij u om het volgende te doen: Gebruik geen verschillende batterijmerken door elkaar in hetzelfde apparaat. Verwijder de batterijen uit apparaten die worden opgeslagen. Om lekkages van alkaline-, NiCAD- en NiMH-batterijen te reinigen, adviseren wij u om een eetlepel boorzuur in ruim ca. 3,5 liter water op te lossen of om een mix van van gelijke hoeveelheden verdunde azijn of citroensap met water (50/50-verhouding) te gebruiken.
Show / hide

MOET IK BATTERIJEN UIT MIJN APPARAAT HALEN ALS IK HEM EEN TIJDJE NIET GA GEBRUIKEN?

Ja. Haal de batterijen uit een apparaat als u verwacht dat u dit enkele maanden niet gaat gebruiken.
Show / hide

MOET IK BATTERIJEN IN DE KOELKAST OF VRIEZER BEWAREN?

Wij raden aan om batterijen te bewaren bij kamertemperatuur in een droge omgeving. Extreme hitte of kou verminderen het prestatievermogen van de batterij. U kunt toestellen die batterijen bevatten beter niet op zeer warme plaatsen zetten. Het is ook niet nodig of aanbevolen om batterijen te koelen.
Show / hide

KAN IK OPLAADBARE BATTERIJEN VAN ANDERE MERKEN OPLADEN IN EEN DURACELL-LADER?

Ja, Duracell-laders laden ook AA- of AAA-NiMH-batterijen van andere merken op. Duracell kan echter geen garanties geven voor de kwaliteit, de veiligheid en de prestaties van andere batterijmerken. Wij raden u dus aan alleen oplaadbare Duracell-batterijen te gebruiken.
Show / hide

BEVATTEN DE BATTERIJEN KWIK?

Nee, alle soorten Duracell-batterijen zijn kwikvrij. We zijn er trots op dat wij in 1993 vrijwillig zijn gestopt met het gebruik van kwik in onze batterijen voor algemene doeleinden (AAA-, AA-, C-, D- en 9V-maten). Onze alkalinebatterijen bestaan voornamelijk uit de onedele metalen staal, zink en mangaan en vormen geen risico voor de gezondheid of het milieu als deze op de juiste manier worden gebruikt en verwijderd. Alle batterijen voor gehoorapparaten zijn kwikvrij sinds januari 2011, in lijn met The Mercury-Containing and Rechargeable Battery Act(wetgeving omtrent kwikhoudende en oplaadbare batterijen).
Show / hide

WAT MOET IK DOEN MET BATTERIJEN DIE GELEKT HEEFT IN EEN APPARAAT?

Hoewel de chemische stoffen in de meeste batterijen niet schadelijk zijn bij huidcontact, moet er net zo voorzichtig mee omgegaan worden als met andere chemicaliën. Neem altijd voorzorgsmaatregelen bij de omgang met lekkende batterijchemicaliën. De chemische stoffen van batterijen mogen niet in contact komen met de ogen of ingeslikt worden. Neem onmiddellijk contact op met een arts als dit toch zou gebeuren.
Show / hide

WAAR MOETEN DE + EN DE – KOMEN?

Volg nauwgezet de aanwijzingen op het apparaat met betrekking tot de correcte positionering van de batterijen, zodat de + (plus) en – (min) polen zich op de juiste plaats bevinden. LET OP! Sommige apparaten die drie of meer batterijen vereisen, kunnen ook behoorlijk functioneren als er één batterij verkeerd is geplaatst. Doorgaans zal de batterij echter hierdoor gaan lekken of scheuren, met mogelijke beschadiging van het apparaat tot gevolg.
Show / hide

WAAROM ZOU U GEBRUIK MAKEN VAN EEN OPLAADBARE NIKKEL-METAALHYDRIDEBATTERIJ (NIMH)?

Veel moderne apparaten, zoals digitale camera’s, verslinden energie, waardoor u uw batterijen vaker moet vervangen. Waarom kiest u dan niet voor Duracell NiMH-batterijen? Deze kunnen honderden keren opgeladen worden. De oplaadbare Duracell AA-batterij is uitermate geschikt voor digitale camera’s en andere apparaten die veel energie verbruiken. Er zijn ook kleinere AAA-batterijen verkrijgbaar, die passen in kleine elektronische apparaten zoals MP3-spelers en draagbare spelcomputers. Oplaadbare NiMH-batterijen en Duracell-opladers bieden u de vertrouwde Duracell-kwaliteit en -betrouwbaarheid in een gunstige energieoplossing met een lange levensduur.
Show / hide

HOE WERKT EEN BATTERIJ?

Batterijen lijken misschien eenvoudig, maar het leveren van verpakt vermogen is een gecompliceerd elektrochemisch proces. Elektrische stroom in de vorm van elektronen begint in het externe circuit te stromen wanneer het apparaat – een zaklamp bijvoorbeeld – aan wordt gezet. Op dat moment laat het anodemateriaal (zink) in een oxidatieproces twee elektronen per atoom los, waarbij onstabiele zinkionen worden achtergelaten. Als de elektronen hun werk hebben gedaan en de lamp brandt, keren deze terug naar de cel aan de kathode. Hier verbinden de elektronen zich met het actieve materiaal (mangaandioxide) in een reductieproces. De gecombineerde processen van oxidatie en reductie kunnen niet optreden in een batterij als de elektronen niet terug naar de anode vervoerd kunnen worden om de externe stroomtoevoer in balans te brengen. Dit proces wordt uitgevoerd door de beweging van negatief geladen hydroxide-ionen in de waterige oplossing (elektrolyt). Elke elektron die de kathode binnenkomt, reageert met mangaandioxide tot MnOO-. Vervolgens reageert MnOO- met het water van de elektrolyt. Tijdens die reactie splitst het water zich, waarbij het hydroxide-ionen in het elektrolyt loslaat en waterstofionen die zich verbinden met MnOO- tot MnOOH. Het interne circuit is voltooid wanneer de hydroxide-ionen, die in deze reactie zijn geproduceerd, van de kathode naar de anode stromen in de vorm van een ionische stroom. Daar combineren de hydroxide-ionen met onstabiele zinkionen, die bij de anode zijn gevormd toen de elektronen aan het externe circuit werden afgegeven. HIeruit ontstaat zinkoxide en water. Dit maakt het circuit compleet (dat noodzakelijk is om een ​​constante stroom van elektriciteit op te wekken) en geeft vermogen aan de zaklamp.
Show / hide

ZIJN ALLE BATTERIJEN EVEN LANG HOUDBAAR?

Nee, elke batterij heeft een andere levensduur en vermogen, afhankelijk van het type en de hoeveelheid chemicaliën die worden gebruikt voor de samenstelling. Het is vergelijkbaar met een maaltijd: met behulp van verschillende ingrediënten en hoeveelheden smaakt iedere maaltijd anders.
Show / hide

WAT ZIT ER BINNENIN EEN BATTERIJ?

Batterijen mogen dan wel klein zijn, maar ze zijn verre van eenvoudig. Het zijn zeer ingenieuze elektrochemische cellen. Chemische energie wordt omgezet in elektrische energie door een redoxreactie. Dit proces vindt plaats tussen de drie belangrijkste onderdelen van een batterij: de anode, de kathode en de elektrolyt. Iedere soort batterijen gebruikt verschillende materialen voor deze onderdelen. De materialen voor deze onderdelen worden geselecteerd op grond van hoe goed ze elektronen loslaten of aantrekken, hetgeen noodzakelijk is om een elektrische stroom te kunnen genereren. De anode is vaak een metaal, de kathode een metaaloxide, en het elektrolyt een zoutoplossing die de ionenstroom vergemakkelijkt.
Show / hide

WIE HEEFT DE BATTERIJ UITGEVONDEN?

Rond 1860 ontwikkelde Georges Leclanché in Frankrijk de voorloper van de de zinkkoolstofbatterij. Dit was de voorloper van de eerste batterij die wereldwijd op grote schaal gebruikt werd. De anode was een staaf in zink- en kwiklegering (zink, de anode in de oorspronkelijke cel van Volta, bleek een van de meest aangewezen materialen hiervoor). De kathode bestond uit een poreuze pot met een mengsel van gemalen mangaandioxide en wat koolstofpoeder. Er werd een koolstofstaaf in deze mix ingebracht om als stroomcollector te fungeren. Zowel de anode als de pot met kathode werden in een vloeibare oplossing van ammoniumchloride ondergedompeld, die als elektrolyt fungeerde. Dit systeem werd ‘natte cel’ genoemd. Hoewel de batterij van Leclanché robuust en goedkoop was, werd deze uiteindelijk rond 1880 vervangen door de verbeterde ‘droge cel’. Het zinken omhulsel met de cel fungeerde als anode en de elektrolyt was meer een pasta dan een vloeistof, waardoor in principe de hedendaagse zinkkoolstofbatterij ontstond.
Show / hide

WAT ZIJN DE ANODE, KATHODE EN ELEKTROLYT?

Dit zijn de basisonderdelen van een batterij. Zoals bij alkalinebatterijen is de anode, gemaakt van zink, de negatieve elektrode, de kathode, gemaakt van mangaandioxide, is de positieve elektrode en de elektrolyt, gemaakt van kaliumhydroxide, is een waterige vloeistof die zorgt voor de ionentransport tussen de elektroden.
Show / hide

Waarom zijn de Duracell Hearing Aid-batterijen anders dan andere batterijen voor gehoorapparaat?

De Duracell Hearing Aid-batterijen zijn eenvoudig te gebruiken, zijn verpakt in een handig plastic doosje en zijn voorzien van een lange lus, zodat ze gemakkelijk in het apparaat kunnen worden geplaatst.
Show / hide

Hoe vaak kan ik mijn Duracell rechargeable batterijen opladen?

Duracell Rechargeable batterijen kunnen honderden keren worden opgeladen.
Show / hide

Moeten de Duracell oplaadbare batterijen volledig zijn ontladen alvorens ze opnieuw kunnen worden opgeladen?

De Duracell oplaadbare batterijen hebben geen last van het zogenaamde memory-effect, u kunt ze dus probleemloos opladen, zelfs als ze niet volledig zijn ontladen.
Show / hide

Hoeveel reclamefilmpjes zijn er gemaakt met de Duracell Konijn?

De Duracell Konijn speelt de hoofdrol in vele reclamefilmpjes, waaronder: 1988 “Dag & Nacht” (G) 1988 “Disco Bunny” (NL) 1989 “Skiënde Bunny’s” (F) 1992 “Kajakkende Bunny’s” (F) 1993 “Boksende Bunny’s” 1995 “Xtra Beats” 1995 “Kajakkende Bunny in de ruimte” 2006 “Bunny in de bergen” 2009 “Power Bunny”
Show / hide

Mag ik een batterij in brand steken?

NOOIT batterijen in brand steken of in een vuur gooien! Ze kunnen exploderen of openscheuren en een veiligheidsrisico vormen.
Show / hide

Het tijdschrift Good Housekeeping UK raadt aan geen oplaadbare batterijen te gebruiken in rookalarmen. Is dat terecht?

De redenering van Good Housekeeping is als volgt: “Terwijl alkaline wegwerpbatterijen gestaag naar hun einde gaan, lopen oplaadbare batterijen zeer snel leeg als het einde van hun capaciteit eenmaal bereikt is. Dat heeft tot gevolg dat er geen waarschuwingssignaal gegeven wordt, wanneer de oplaadbare batterij in het rookalarm vervangen moet worden.” Omdat rookalarmen een veiligheidsfunctie vervullen, zijn standaard oplaadbare batterijen niet ideaal geschikt voor deze toepassing. Het klopt dat standaard oplaadbare batterijen geleidelijk aan leeglopen. Derhalve worden ze niet aanbevolen voor apparaten die van essentieel belang zijn voor de veiligheid. We herinneren er ook aan dat, zelfs wanneer er wegwerpbatterijen gebruikt worden in het rookalarm, het nodig is de batterij minstens één keer per jaar te vervangen. Nog altijd niet gevonden wat u zoekt? Neem contact met ons op.
Show / hide

Zijn er veiligheidsbedenkingen met betrekking tot het gebruik van oplaadbare batterijen in speelgoed?

Het gebruik van oplaadbare batterijen in speelgoed geeft geen reden tot bezorgdheid.
Show / hide

Wat moet ik doen met gadgets die ik niet vaak gebruik? Zal de batterij vanzelf leeglopen als het apparaat een tijd niet worden gebruikt?

Standaard oplaadbare batterijen ontladen inderdaad na verloop van tijd en zijn daarom niet ideaal voor apparaten die niet vaak gebruikt worden of die weinig energie verbruiken. De nieuwe Duracell ActiveCharge, een oplaadbare batterij met een lage ontlading, overwint dit probleem en bezit zelfs na een jaar niet-gebruik nog steeds tot 75 % van haar capaciteit. Deze batterij is dus wel geschikt voor apparaten met een laag verbruik of gadgets die niet vaak gebruikt worden.
Show / hide

Kunnen in elk apparaat zonder probleem oplaadbare batterijen gebruikt worden?

Ronde oplaadbare batterijen kunnen gebruikt worden in echt elk apparaat waarin u anders een alkalinebatterij zou gebruiken, tenzij de fabrikant van het apparaat iets anders vermeldt. Er zullen zich geen storingen voordoen bij gebruik van oplaadbare batterijen van andere merken dan het merk van het apparaat. (Let op! Dit geldt alleen voor ronde oplaadbare batterijen. Lithiumbatterijen met een andere vorm zijn vaak speciaal door de fabrikant ontwikkeld om in een compartiment met bepaalde afmetingen te passen. In dat geval kan er geen batterij van een ander merk gebruikt worden.)
Show / hide

Is het veilig om de batterijen ‘s nachts in de lader te laten zitten?

Ja, dankzij de ingebouwde beveiligingen van Duracell kunnen de batterijen ‘s nachts veilig in de lader blijven zitten. Duracell raadt echter aan de stekker van de lader na gebruik uit te trekken.
Show / hide

Gaan de Duracell-laders automatisch uit wanneer de batterijen volledig opgeladen zijn?

Duracell-laders schakelen over naar druppellading als het normale opladen voltooid is. Duracell raadt aan de stekker uit te trekken wanneer de lader niet in gebruik is.
Show / hide

Kan ik Base NiMH-batterijen opladen in mijn Duracell-lader?

Ja. Alle NiMH-batterijen kunnen worden opgeladen in Duracell-laders. Hoe hoger het mAh-vermogen van een batterij, hoe langer het duurt voor ze volledig opgeladen is
Show / hide

Heb ik een spanningsomvormer nodig om mijn Duracell-lader overzee te kunnen gebruiken?

Er zal een stekkeradapter nodig zijn, maar geen spanningsomvormer. (Het spanningsbereik van Duracell-laders is 100-240 volt, 50/60 Hz)
Show / hide

Waarom wordt er altijd een tijdbereik opgegeven als het gaat om de laadtijd van laders?

Wanneer voor de lader een laadtijdbereik wordt opgegeven, heeft dit te maken met de tijd die nodig is om een batterij met een lager mAh-vermogen op te laden. Een AAA-batterij heeft bijvoorbeeld doorgaans een lager mAh-vermogen dan een AA-batterij en zal derhalve sneller opgeladen zijn
Show / hide

Wat moet ik doen als mijn Duracell-lader niet meer lijkt op te laden?

Wij stellen voor dat u het volgende probeert: a. Trek de stekker uit na ieder gebruik. b. Controleer of de batterijen in de correcte positie in de juiste vakken liggen. c. Controleer of het oplaadbare Duracell NiMH-batterijen zijn die u probeert te laden.
Show / hide

Moet ik de Duracell Staycharged NiMH-batterijen opladen voor gebruik?

Het is niet nodig Duracell Staycharged NiMH-batterijen op te laden voor gebruik, aangezien ze na één jaar opslag nog altijd tot 75 % van hun capaciteit behouden. Duracell Base NiMH-batterijen moeten echter wel opgeladen worden voor gebruik aangezien bij niet-gebruik 1 tot 2% van hun vermogen per dag verliezen.
Show / hide

Moeten Duracell NiMH-batterijen volledig leeg zijn voordat ze opgeladen worden?

Aangezien Duracell NiMH-batterijen geen last hebben van het zogenaamde geheugeneffect, kunnen ze zonder probleem opgeladen worden als ze niet volledig leeg zijn. Het zijn NiCad batterijen die wel een geheugeneffect hebben, maar Duracell produceert geen NiCad batterijen.
Show / hide

Kunnen oplaadbare NiMH-batterijen van Duracell worden gebruikt in elk apparaat?

Ja. U kunt Duracell NiMH-batterijen gebruiken in elk apparaat, als ze maar het juiste formaat hebben. Duracell raadt aan steeds na te gaan in de gebruikshandleiding van het apparaat welke batterijen aanbevolen worden. NiMH-batterijen zijn het best geschikt voor energieverslindende apparaten, d.w.z. apparaten als digitale camera’s, die alkalinebatterijen meestal zeer snel uitputten
Show / hide

Kan ik ook andere dan NiMH-batterijen (alkaline, zink, heavy duty, NiCad enz.) opladen in mijn Duracell-lader?

Nee. Er kunnen alleen NiMH-batterijen opgeladen worden in de Duracell-lader.
Show / hide

Hoe lang blijven Duracell Staycharged-batterijen opgeladen?

Na één jaar niet-gebruik hebben ze nog tot 75 % van hun capaciteit.
Show / hide

Kunnen Duracell StayCharged NiMH-batterijen worden opgeladen in iedere NiMH-batterijlader?

Ja, alle NiMH-laders kunnen gebruikt worden, maar wij raden Duracell-laders aan omdat ze tot de veiligste op de markt behoren.
Show / hide

Worden batterijen beïnvloed door de temperatuur?

Wij raden aan batterijen te bewaren bij kamertemperatuur in een droge omgeving. Extreme hitte of koude zullen het prestatievermogen van de batterij verminderen. Toestellen die batterijen bevatten, zet u beter niet op zeer warme plaatsen. Het is ook niet nodig of aanbevolen batterijen te koelen.
Show / hide

Er staan Chinese tekens op mijn batterijen. Wat wil dat zeggen?

De tekens geven aan dat de batterijen kwikvrij zijn.
Show / hide

Mijn kind speelt graag met batterijen. Mag dat?

Kinderen zouden niet met batterijen mogen spelen. Batterijen zijn bedoeld om apparaten van stroom te voorzien, niet om mee te spelen. Hoewel batterijen populaire, zeer gangbare producten zijn, mag men niet vergeten dat ze draagbare energie leveren door middel van krachtige chemische reacties. Batterijen mogen nooit ontmanteld of misbruikt worden, noch verkeerd of als speelgoed behandeld worden. Hoewel de chemische stoffen in de meeste batterijen niet schadelijk zijn bij huidcontact, moet er even voorzichtig mee omgegaan worden als met andere chemicaliën. Neem altijd voorzorgsmaatregelen bij de omgang met uitgelopen batterijen. De chemische stoffen van batterijen mogen niet in contact komen met de ogen of ingeslikt worden. Neem onmiddellijk contact op met een arts als dit toch zou gebeuren. Om de veiligheid te garanderen, moet er een verantwoordelijke volwassene toezien op het gebruik van batterijen door kinderen.
Show / hide

Mijn batterij is nat geworden en nu ligt er een witte poederige stof op. Wat moet ik doen?

In het weinig waarschijnlijke geval dat de batterij nat is of bedekt is met een witte poederige stof, mag u de batterij niet meer aan te raken dan strikt nodig om ze correct te verwijderen en af te danken. Blootgestelde lichaamsdelen en kleding onmiddellijk wassen met zeep en water. In geval van contact met de ogen, onmiddellijk de ogen uitspoelen met stromend water gedurende minstens 15 minuten en vervolgens onmiddellijk een arts raadplegen.
Show / hide

Is het normaal dat Duracell oplaadbare NiMH-batterijen warm worden tijdens het laden?

Ja, het is normaal dat zowel de batterijen als de lader warm worden tijdens het laden.
Show / hide

Mag ik een batterij uit elkaar halen?

Nee. Ontmantel geen batterijen. Als een batterij wordt opengemaakt, komen er componenten bloot te liggen, die schade, letsel of brand kunnen veroorzaken.
Show / hide

Er is een batterij warm geworden in mijn broekzak. Is dat normaal?

Nee, normaal gezien mogen batterijen niet warm worden wanneer ze niet in gebruik zijn. Op onze verpakkingen staat een waarschuwing dat men geen losse batterijen mag meenemen in een handtas of zak. Door contact met metalen voorwerpen kunnen de batterijen kortsluiten en gaan lekken of scheuren en lichamelijk letsel veroorzaken.
Show / hide

Wat is een alkalinebatterij?

Zo’n 40 jaar geleden ontwikkelde Duracell het elektrochemisch systeem van alkaline en mangaandioxide. In de jaren 1960 werd dit innovatieve batterijsysteem al snel een populaire keuze bij ontwerpers in het uitdijende segment van de consumentenelektronica. Alkaline- of alkaline-mangaandioxidebatterijen bieden vele voordelen ten opzichte van zinkkoolstofbatterijen, waaronder een tot tien keer hogere capaciteit in ampère-uren bij een continue hoge stroomafname. Ze presteren ook beter bij lage temperaturen dan andere traditionele wegwerpbatterijen met waterige elektrolyt. Andere significante voordelen zijn een langere houdbaarheid, een betere lekweerstand en een beter prestatievermogen bij lage temperaturen. Hun efficiëntere, veilige afdichting biedt uitstekende bescherming tegen lekkage en corrosie.
Show / hide

Kunnen nieuwe Duracell-laders ook andere NiMH-batterijen opladen?

Ja, ze kunnen alle NiMH-batterijen opladen.
Show / hide

In welke apparaten gebruikt men het best geen oplaadbare batterijen?

In elk apparaat kunnen oplaadbare batterijen gebruikt worden. Bij sommige apparaten zal dat echter resulteren in meer klanttevredenheid dan bij andere.
Show / hide

Mogen Duracell oplaadbare batterijen in elke batterijlader worden opgeladen?

Ja, in elke lader, maar we raden het gebruik van een Duracell lader aan, omdat ze tot de veiligste behoren.
Show / hide

Mag ik Duracell oplaadbare batterijen in mijn apparaat gebruiken?

Ja. Zolang ze het juiste formaat hebben, kunt u de Duracell oplaadbare batterijen in elk apparaat gebruiken. Duracell raadt aan om de handleiding van uw apparaat te raadplegen, voor compatibiliteit. Oplaadbare batterijen zijn het best geschikt voor apparaten met een middelhoog tot een hoog energieverbruik – met andere woorden, apparaten zoals digitale camera’s of draadloze game controller, die alkaline batterijen verslinden.
Show / hide

Mag ik Plus Power-batterijen voor alle apparaten gebruiken?

De Duracell Plus Power-batterijen leveren betrouwbare prestaties op al uw apparaten.
Show / hide

Hoe moet ik de batterijen weggooien?

Alle batterijen moeten worden gerecycled. Batterijen mogen niet worden weggegooid met het huishoudelijk afval, maar moeten naar een inzamelpunt worden gebracht.
Show / hide

Hoe kan ik de levensduur van mijn batterijen verlengen?

Uw batterijen zullen langer meegaan als u:
  • Radio’s en toestellen op batterijvoeding uitschakelt wanneer u ze niet gebruikt
  • De batterijen verwijdert uit apparaten die een tijdje niet gebruikt zullen worden
  • Uw batterijen bewaart op een droge plaats bij kamertemperatuur zonder dat de contacten elkaar raken.
Show / hide

Welk batterijtype moet ik gebruiken bij extreme temperaturen?

Voor optimale prestaties moeten de contactvlakken van de batterijen en het batterijvak gereinigd worden telkens als u de batterijen vervangt, door deze schoon te wrijven met een schone gom of een schone doek.
Show / hide

Moet ik het batterijvak reinigen?

Voor optimale prestaties moeten de contactvlakken van de batterijen en het batterijvak gereinigd worden telkens als u de batterijen vervangt, door deze schoon te wrijven met een schone gom of een schone doek.
Show / hide

Kan ik NiMH-batterijen van andere merken opladen met een NiMH-lader van Duracell?

Duracell-laders zullen ook AA- of AAA-NiMH-batterijen van andere merken opladen, maar Duracell kan geen garanties geven wat betreft de kwaliteit, de veiligheid en de prestaties van andere NiMH-batterijen. Wij raden aan alleen Duracell NiMH-batterijen op te laden met uw Duracell NiMH-lader.
Show / hide

Waarom een oplaadbare nikkel-metaalhydridebatterij (NiMH) gebruiken?

Veel moderne apparaten, zoals digitale camera’s, verslinden energie, waardoor u uw batterijen vaker moet vervangen. Waarom zou dan niet kiezen voor Duracell NiMH-batterijen? Ze kunnen honderden keren opgeladen worden. De oplaadbare Duracell AA-batterij is uitermate geschikt voor digitale camera’s en andere apparaten die veel energie verbruiken. Er zijn ook kleinere AAA-batterijen verkrijgbaar, die passen in kleine elektronische apparaten, zoals MP3-spelers en draagbare spelcomputers. Oplaadbare NiMH-batterijen en laders van Duracell bieden u de vertrouwde Duracell-kwaliteit en -betrouwbaarheid in een gunstige energieoplossing met een lange levensduur.
Show / hide

Maakt het uit wat voor soort batterij ik in mijn apparaat gebruik?

Vervang de batterij of batterijen in uw apparatuur met het formaat en type batterijen dat door de fabrikant wordt gespecificeerd. Alkaline batterijen worden vaak aanbevolen voor de beste prestaties, omdat zinkkoolstofbatterijen een inferieure levensduur hebben en apparaten niet goed werken als er zinkkoolstofbatterijen worden gebruikt.
Show / hide

Kan elke batterij opgeladen worden?

Alleen batterijen die gekenmerkt zijn als “oplaadbaar”, kunnen opgeladen worden. Wanneer u een niet-oplaadbare batterij probeert op te laden, kan deze gaan scheuren of lekken, met mogelijk lichamelijk letsel tot gevolg.
Show / hide

Wat is het verschil tussen lithium- en alkalinebatterijen?

Lithium- en alkalinebatterijen zijn gebaseerd op verschillende chemische principes, om maximaal te presteren in verschillende soorten apparaten. Lithiumbatterijen zijn licht en compact en hebben vaak speciale afmetingen voor gebruik in specifieke apparaten.
Show / hide

Moet ik alle batterijen tegelijkertijd vervangen?

Wij raden inderdaad aan om alle batterijen in een apparaat tegelijkertijd te vervangen. Een gedeeltelijk gebruikte batterij zal energie vergen van een nieuwe batterij, waardoor het totale beschikbare batterijvermogen afneemt.
Show / hide

Mag ik nieuwe en oude batterijen door elkaar gebruiken?

Gebruik geen nieuwe en oude batterijen door elkaar. Hierdoor zullen de algehele prestaties verminderen en kunnen batterijen gaan lekken of scheuren. Wij raden aan om alle batterijen in een apparaat te vervangen.
Show / hide

Mag ik verschillende types batterijen samen gebruiken?

Nee, verschillende types batterijen zijn bedoeld voor verschillende toepassingen. Door een lithiumbatterij te combineren met een alkalinebatterij zal de prestatie van het apparaat niet verbeteren. Het zal zelfs het prestatievermogen verminderen en kan uw apparaat beschadigen. Bovendien kunnen de batterijen gaan lekken of scheuren. Gebruik ook geen batterijen van verschillende merken samen in één apparaat. Als u dat wel doet, zullen de algemene prestaties afnemen en kunnen de batterijen gaan lekken of scheuren. Wij raden aan in één apparaat steeds hetzelfde type batterijen te gebruiken.
Duracell Duracell

Contact us

Can't find an answer here? Write us a message and get an answer within 48 hours.

Contact us

Consumenten lijn:

Netherlands - 0800 265 8616