Frequently Asked Questions

Got a question? Choose a category and get answers to the most common questions.

Duracell

OPSLAG EN VERWIJDERING

Show / hide

WANNEER MOET IK DE BATTERIJEN UIT MIJN APPARAAT VERWIJDEREN?

Batterijen dienen uit een apparaat te worden verwijderd als: het apparaat naar verwachting gedurende enkele maanden niet wordt gebruikt, batterijen versleten zijn (om mogelijke schade door batterijlekkage te voorkomen), het apparaat wordt gevoed door stroom (AC) van het lichtnet.
Show / hide

WAT MOET IK DOEN MET BATTERIJEN DIE UITGELOPEN ZIJN IN EEN APPARAAT?

Hoewel de chemische stoffen in de meeste batterijen niet schadelijk zijn bij huidcontact, moet er net zo voorzichtig mee omgegaan worden als met andere chemicaliën. Neem altijd voorzorgsmaatregelen bij de omgang met lekkende batterijchemicaliën. De chemische stoffen van batterijen mogen niet in contact komen met de ogen of ingeslikt worden. Neem onmiddellijk contact op met een arts als dit toch zou gebeuren.
Show / hide

WORDEN BATTERIJEN DOOR TEMPERATUUR BEINVLOED?

Wij raden aan om batterijen te bewaren bij kamertemperatuur in een droge omgeving. Extreme hitte of kou verminderen het prestatievermogen van de batterij. U kunt toestellen die batterijen bevatten beter niet op zeer warme plaatsen zetten. Het is ook niet nodig of aanbevolen om batterijen te koelen.
Show / hide

WAT VOOR EFFECT HEBBEN DURACELL-BATTERIJEN OP HET MILIEU?

In 1993 hebben we vrijwillig de kwik uit onze batterijen gehaald. “Onze alkalinebatterijen bestaan voornamelijk uit onedele metalen – staal, zink en mangaan – en vormen bij normaal gebruik en verwijdering geen risico’s voor de gezondheid of het milieu. Bovendien zijn we milieubewust door de clamshell-verpakkingen van PVC te vervangen door milieuvriendelijke vezelrijke kaarten en RPET-blisters (Recycled PET). Dit is een volledig duurzame verpakkingsoplossing en een van de beste PVC-alternatieven die momenteel verkrijgbaar is. Als ‘s werelds grootste fabrikant van high-performance alkalinebatterijen erkennen we onze verantwoordelijkheid om het milieu te beschermen. We hebben ons erop toegelegd om batterijen te ontwerpen, produceren en distribueren op een manier die de impact op het milieu minimaliseert. We nemen ook deel aan het Call2Recycle-programma om te zorgen voor een veilige en correcte recycling of verwijdering van batterijen.”
Show / hide

HOE MOET IK EEN BATTERIJLEK SCHOONMAKEN?

Volg deze schoonmaaktips, nadat een batterij is gaan lekken: zorg voor een goed geventileerde ruimte. Draag huishoudhandschoenen en een beschermbril. Gebruik een tandborstel of wattenstaafje en verwijder de gelekte batterijmaterialen van de elektrische contacten. Zorg ervoor dat het elektronische apparaat volledig droog is voordat u een nieuwe batterij uitprobeert. Om toekomstige problemen te voorkomen adviseren wij u om het volgende te doen: Gebruik geen verschillende batterijmerken door elkaar in hetzelfde apparaat. Verwijder de batterijen uit apparaten die worden opgeslagen. Om lekkages van alkaline-, NiCAD- en NiMH-batterijen te reinigen, adviseren wij u om een eetlepel boorzuur in ruim ca. 3,5 liter water op te lossen of om een mix van van gelijke hoeveelheden verdunde azijn of citroensap met water (50/50-verhouding) te gebruiken.
Show / hide

MOET IK BATTERIJEN UIT MIJN APPARAAT HALEN ALS IK HEM EEN TIJDJE NIET GA GEBRUIKEN?

Ja. Haal de batterijen uit een apparaat als u verwacht dat u dit enkele maanden niet gaat gebruiken.
Show / hide

MOET IK BATTERIJEN IN DE KOELKAST OF VRIEZER BEWAREN?

Wij raden aan om batterijen te bewaren bij kamertemperatuur in een droge omgeving. Extreme hitte of kou verminderen het prestatievermogen van de batterij. U kunt toestellen die batterijen bevatten beter niet op zeer warme plaatsen zetten. Het is ook niet nodig of aanbevolen om batterijen te koelen.
Show / hide

Worden batterijen beïnvloed door de temperatuur?

Wij raden aan batterijen te bewaren bij kamertemperatuur in een droge omgeving. Extreme hitte of koude zullen het prestatievermogen van de batterij verminderen. Toestellen die batterijen bevatten, zet u beter niet op zeer warme plaatsen. Het is ook niet nodig of aanbevolen batterijen te koelen.
Show / hide

Er is een batterij warm geworden in mijn broekzak. Is dat normaal?

Nee, normaal gezien mogen batterijen niet warm worden wanneer ze niet in gebruik zijn. Op onze verpakkingen staat een waarschuwing dat men geen losse batterijen mag meenemen in een handtas of zak. Door contact met metalen voorwerpen kunnen de batterijen kortsluiten en gaan lekken of scheuren en lichamelijk letsel veroorzaken.
Duracell Duracell

Contact us

Can't find an answer here? Write us a message and get an answer within 48 hours.

Contact us

Consumenten lijn:

Netherlands - 0800 265 8616