Frequently Asked Questions

Got a question? Choose a category and get answers to the most common questions.

Duracell

OPLAADBARE BATTERIJEN EN LADERS

Show / hide

Hoe vaak kan ik mijn Duracell rechargeable batterijen opladen?

Duracell Rechargeable batterijen kunnen honderden keren worden opgeladen.
Show / hide

Moeten de Duracell oplaadbare batterijen volledig zijn ontladen alvorens ze opnieuw kunnen worden opgeladen?

De Duracell oplaadbare batterijen hebben geen last van het zogenaamde memory-effect, u kunt ze dus probleemloos opladen, zelfs als ze niet volledig zijn ontladen.
Show / hide

Het tijdschrift Good Housekeeping UK raadt aan geen oplaadbare batterijen te gebruiken in rookalarmen. Is dat terecht?

De redenering van Good Housekeeping is als volgt: “Terwijl alkaline wegwerpbatterijen gestaag naar hun einde gaan, lopen oplaadbare batterijen zeer snel leeg als het einde van hun capaciteit eenmaal bereikt is. Dat heeft tot gevolg dat er geen waarschuwingssignaal gegeven wordt, wanneer de oplaadbare batterij in het rookalarm vervangen moet worden.” Omdat rookalarmen een veiligheidsfunctie vervullen, zijn standaard oplaadbare batterijen niet ideaal geschikt voor deze toepassing. Het klopt dat standaard oplaadbare batterijen geleidelijk aan leeglopen. Derhalve worden ze niet aanbevolen voor apparaten die van essentieel belang zijn voor de veiligheid. We herinneren er ook aan dat, zelfs wanneer er wegwerpbatterijen gebruikt worden in het rookalarm, het nodig is de batterij minstens één keer per jaar te vervangen. Nog altijd niet gevonden wat u zoekt? Neem contact met ons op.
Show / hide

Zijn er veiligheidsbedenkingen met betrekking tot het gebruik van oplaadbare batterijen in speelgoed?

Het gebruik van oplaadbare batterijen in speelgoed geeft geen reden tot bezorgdheid.
Show / hide

Wat moet ik doen met gadgets die ik niet vaak gebruik? Zal de batterij vanzelf leeglopen als het apparaat een tijd niet worden gebruikt?

Standaard oplaadbare batterijen ontladen inderdaad na verloop van tijd en zijn daarom niet ideaal voor apparaten die niet vaak gebruikt worden of die weinig energie verbruiken. De nieuwe Duracell ActiveCharge, een oplaadbare batterij met een lage ontlading, overwint dit probleem en bezit zelfs na een jaar niet-gebruik nog steeds tot 75 % van haar capaciteit. Deze batterij is dus wel geschikt voor apparaten met een laag verbruik of gadgets die niet vaak gebruikt worden.
Show / hide

Kunnen in elk apparaat zonder probleem oplaadbare batterijen gebruikt worden?

Ronde oplaadbare batterijen kunnen gebruikt worden in echt elk apparaat waarin u anders een alkalinebatterij zou gebruiken, tenzij de fabrikant van het apparaat iets anders vermeldt. Er zullen zich geen storingen voordoen bij gebruik van oplaadbare batterijen van andere merken dan het merk van het apparaat. (Let op! Dit geldt alleen voor ronde oplaadbare batterijen. Lithiumbatterijen met een andere vorm zijn vaak speciaal door de fabrikant ontwikkeld om in een compartiment met bepaalde afmetingen te passen. In dat geval kan er geen batterij van een ander merk gebruikt worden.)
Show / hide

Is het veilig om de batterijen ‘s nachts in de lader te laten zitten?

Ja, dankzij de ingebouwde beveiligingen van Duracell kunnen de batterijen ‘s nachts veilig in de lader blijven zitten. Duracell raadt echter aan de stekker van de lader na gebruik uit te trekken.
Show / hide

Gaan de Duracell-laders automatisch uit wanneer de batterijen volledig opgeladen zijn?

Duracell-laders schakelen over naar druppellading als het normale opladen voltooid is. Duracell raadt aan de stekker uit te trekken wanneer de lader niet in gebruik is.
Show / hide

Kan ik Base NiMH-batterijen opladen in mijn Duracell-lader?

Ja. Alle NiMH-batterijen kunnen worden opgeladen in Duracell-laders. Hoe hoger het mAh-vermogen van een batterij, hoe langer het duurt voor ze volledig opgeladen is
Show / hide

Heb ik een spanningsomvormer nodig om mijn Duracell-lader overzee te kunnen gebruiken?

Er zal een stekkeradapter nodig zijn, maar geen spanningsomvormer. (Het spanningsbereik van Duracell-laders is 100-240 volt, 50/60 Hz)
Show / hide

Waarom wordt er altijd een tijdbereik opgegeven als het gaat om de laadtijd van laders?

Wanneer voor de lader een laadtijdbereik wordt opgegeven, heeft dit te maken met de tijd die nodig is om een batterij met een lager mAh-vermogen op te laden. Een AAA-batterij heeft bijvoorbeeld doorgaans een lager mAh-vermogen dan een AA-batterij en zal derhalve sneller opgeladen zijn
Show / hide

Wat moet ik doen als mijn Duracell-lader niet meer lijkt op te laden?

Wij stellen voor dat u het volgende probeert: a. Trek de stekker uit na ieder gebruik. b. Controleer of de batterijen in de correcte positie in de juiste vakken liggen. c. Controleer of het oplaadbare Duracell NiMH-batterijen zijn die u probeert te laden.
Show / hide

Moet ik de Duracell Staycharged NiMH-batterijen opladen voor gebruik?

Het is niet nodig Duracell Staycharged NiMH-batterijen op te laden voor gebruik, aangezien ze na één jaar opslag nog altijd tot 75 % van hun capaciteit behouden. Duracell Base NiMH-batterijen moeten echter wel opgeladen worden voor gebruik aangezien bij niet-gebruik 1 tot 2% van hun vermogen per dag verliezen.
Show / hide

Moeten Duracell NiMH-batterijen volledig leeg zijn voordat ze opgeladen worden?

Aangezien Duracell NiMH-batterijen geen last hebben van het zogenaamde geheugeneffect, kunnen ze zonder probleem opgeladen worden als ze niet volledig leeg zijn. Het zijn NiCad batterijen die wel een geheugeneffect hebben, maar Duracell produceert geen NiCad batterijen.
Show / hide

Kunnen oplaadbare NiMH-batterijen van Duracell worden gebruikt in elk apparaat?

Ja. U kunt Duracell NiMH-batterijen gebruiken in elk apparaat, als ze maar het juiste formaat hebben. Duracell raadt aan steeds na te gaan in de gebruikshandleiding van het apparaat welke batterijen aanbevolen worden. NiMH-batterijen zijn het best geschikt voor energieverslindende apparaten, d.w.z. apparaten als digitale camera’s, die alkalinebatterijen meestal zeer snel uitputten
Show / hide

Kan ik ook andere dan NiMH-batterijen (alkaline, zink, heavy duty, NiCad enz.) opladen in mijn Duracell-lader?

Nee. Er kunnen alleen NiMH-batterijen opgeladen worden in de Duracell-lader.
Show / hide

Hoe lang blijven Duracell Staycharged-batterijen opgeladen?

Na één jaar niet-gebruik hebben ze nog tot 75 % van hun capaciteit.
Show / hide

Kunnen Duracell StayCharged NiMH-batterijen worden opgeladen in iedere NiMH-batterijlader?

Ja, alle NiMH-laders kunnen gebruikt worden, maar wij raden Duracell-laders aan omdat ze tot de veiligste op de markt behoren.
Show / hide

Kunnen nieuwe Duracell-laders ook andere NiMH-batterijen opladen?

Ja, ze kunnen alle NiMH-batterijen opladen.
Show / hide

In welke apparaten gebruikt men het best geen oplaadbare batterijen?

In elk apparaat kunnen oplaadbare batterijen gebruikt worden. Bij sommige apparaten zal dat echter resulteren in meer klanttevredenheid dan bij andere.
Show / hide

Mogen Duracell oplaadbare batterijen in elke batterijlader worden opgeladen?

Ja, in elke lader, maar we raden het gebruik van een Duracell lader aan, omdat ze tot de veiligste behoren.
Show / hide

Mag ik Duracell oplaadbare batterijen in mijn apparaat gebruiken?

Ja. Zolang ze het juiste formaat hebben, kunt u de Duracell oplaadbare batterijen in elk apparaat gebruiken. Duracell raadt aan om de handleiding van uw apparaat te raadplegen, voor compatibiliteit. Oplaadbare batterijen zijn het best geschikt voor apparaten met een middelhoog tot een hoog energieverbruik – met andere woorden, apparaten zoals digitale camera’s of draadloze game controller, die alkaline batterijen verslinden.
Duracell Duracell

Contact us

Can't find an answer here? Write us a message and get an answer within 48 hours.

Contact us

Consumenten lijn:

Netherlands - 0800 265 8616