Kom te weten hoe u het meeste uit een Duracellbatterij kunt halen en hoe deze moeten worden gerecycled.
Tips voor goede zorg voor en goed gebruik van batterijen
- Maak steeds gebruik van de juiste maat en soort batterijen zoals aangegeven door de fabrikant van het apparaat.
- Houd de contactoppervlakken van de batterij en de contacten in het batterijvak schoon met een schone potloodgom of een ruwe doek telkens wanneer u de batterijen vervangt.
- Verwijder batterijen uit een apparaat wanneer het meerdere maanden niet worden gebruikt en wanneer het wordt gevoed met gewone wisselstroom.
- Zorg ervoor dat u de batterijen goed in uw apparaat stopt, met correct aangesloten + (plus) en – (min) polen. OPGELET: Bij sommige apparatuur met meer dan drie batterijen kan het lijken alsof deze goed werkt, zelfs wanneer er een batterij verkeerd is ingestoken.
- Extreme temperaturen reduceren de prestaties van uw batterijen. Bewaar batterijen op een droge plek bij kamertemperatuur. Stop Duracellbatterijen niet in de koelkast – dit verlengt de levensduur ervan niet. Bewaar geen apparaten met batterijen op erg warme plaatsen.
- Doe geen poging batterijen op te laden tenzij er uitdrukkelijk “Rechargeable” (oplaadbaar) op staat.
- Sommige lege batterijen en batterijen die zijn blootgesteld aan extreem hoge temperaturen kunnen lekkages vertonen. Er kan zich een kristallijne structuur aan de buitenzijde van de batterij vormen.
Recycling van batterijen met andere chemische stoffen
Oplaadbare lithium-, lithium-ion- en zink-luchtbatterijen dienen te worden gerecycled. Naast de “traditionele” oplaadbare batterijen zoals AA en AAA-batterijen dienen oplaadbare batterijen uit huishoudelijk apparaten zoals camera’s, mobiele telefoons, laptops en elektrisch gereedschap ook te worden gerecycled. Zoek naar de batterij recyclingmarkeringen op oplaadbare batterijen.
Auto-accu’s met lood erin mogen alleen worden afgegeven bij afvalverwerkingscentra, waar deze uiteindelijk kunnen worden gerecycled. Vanwege de waarde van de batterijbestanddelen kopen vele autohandelaren en garages uw gebruikte auto-accu’s terug om deze te recyclen.
Sommige handelaren verzamelen batterijen en elektronica om deze te recyclen.
Verwijderen van batterijen voor algemeen gebruik en alkalinebatterijen
De eenvoudigste wijze om batterijen en elektronica/elektrische apparatuur te verwijderen, is om deze terug te brengen naar de winkel. Consumenten kunnen hun primaire en oplaadbare batterijen, laders en interfaces via een gemeentelijk verzamelstation, een recyclingdepot of een gelijkaardige instelling.
*Maak het recyclen van batterijen deel van uw algehele recyclinginspanningen om extra rijden, wat de koolstofuitstoot verhoogt, te voorkomen.
Batterijen en elektronica/elektrische apparatuur die worden verkocht in de Europese Unie zijn voorzien van het volgende symbool:
Ter indicatie dat er recyclingprogramma’s bestaan voor batterijen en kleine huishoudelijke elektrische apparatuur en dat deze artikelen niet mogen worden verwijderd via het huishoudelijk afval.
Duracellbatterij Garantie
We moedigen je aan ook de verpakking te recyclen.
We willen het milieu beschermen en gebruiken daarom uitsluitend niet-giftige inkt voor onze verpakkingen en het merendeel van onze kartonnen verpakkingen bestaat voor 85% uit gerecycled materiaal*. Duracell streeft ernaar om technologieën te gebruiken die meer vermogen bieden en minder schadelijk zijn dan gewone batterijen (zink-koolstof). De in Duracell-batterijen gebruikte materialen, zoals mangaanoxide, grafiet, vertind messing en vernikkeld staal, kunnen allemaal worden hergebruikt. Onze eersteklas oplaadbare AA- en AAA-batterijen kunnen honderden keren worden opgeladen.
*Verpakking Duracell-alkalinebatterijen
- 85% gerecycleerd materiaal in de meeste papieren verpakkingen
- De enige batterij met de unieke energie-indicator die onnodig weggooien voorkomt
- Alle Duracell-batterijen kunnen worden gerecycleerd
- De meeste materialen kunnen worden hergebruikt
- Duracell oplaadbare AA- en AAA-batterijen kunnen honderden keren worden opgeladen